در مورد آزادی اندیشه وفکر میباشد.

این وب سایت هدفی جزتقریب افکار واندیشه ها چیزی دیگر ندارد وکلیه افکار پیش ما محترم میباشند.ازادی واندیشه یعنی زنده باد مخالف.

در مورد آزادی اندیشه وفکر میباشد.

این وب سایت هدفی جزتقریب افکار واندیشه ها چیزی دیگر ندارد وکلیه افکار پیش ما محترم میباشند.ازادی واندیشه یعنی زنده باد مخالف.

نقش لایه احساسات درروابط زنا شویی

مقدمه
آیا تا به حال شده است وقتی واقعا ناراحت هستید بخندید ؟ آیا تا به حال اتفاق افتاده است که وقتی واقعا ترسیده اید عصبانی شده باشید و رفتار عصبی و آزارنده ای از خود نشان داده باشید ؟ یا وقتی خودتان احساس گناه کرده اید فرد دیگری را سرزنش کرده باشید ؟
همه ما کم و بیش تجربیات مشابهی در این زمینه داریم. اما چرا انسان گاهی اوقات در پاسخ به موقعیت های خاص عکس العمل مناسب و در خور موقعیت نشان نمی دهد و با نشان دادن عکس العمل های ناسازگار با موقعیت شرایط را از آنچه هست خرابتر می کند ؟
ما در این مجال سعی داریم نقش لایه های عمیق احساسات را در شکل گیری شخصیت ، روابط بین فردی و خصوصا روابط زناشویی بررسی کنیم.

حقیقت گویی به خود
درباره نقش مثبت حقیقت در سلامت روحی و روابط بین فردی مقالات بی شماری به چاپ رسیده است و ما در این بحث قصد تکرار این موارد را نداریم و تنها سعی داریم از زاویه ای اختصاصی تر نقش حقیقت گویی به خود را در روابط زناشویی بررسی کنیم. واقعیت این است که ما معمولا بزرگترین و مخرب ترین دروغ ها را به خود می گوییم و با توجه به نقش عظیم روابط عاطفی در پایداری و کیفیت روابط زناشویی ، دروغ های عاطفی و سرکوب احساسات خود ، بزرگ ترین تهدید ها برای زندگی زناشویی هستند.

رابطه سرکوب احساسات و مکانیزم های دفاعی
کلید موفقیت در روابط زناشویی بیان احساسات واقعی و شفاف خود و گفتن حقایق عاطفی و احساسی به فرد مقابل می باشد. اما همه می دانیم که پیش از بیان این احساسات واقعی به دیگران باید خود از وجود آنها آگاه و مطلع باشیم و بتوانیم درباره آنها فکر کنیم و به اصطلاح با استفاده از فراشناخت به نحوه و علل وقوع آنها اشراف یابیم.

اما سوال مهم این است : چرا احساسات واقعی ما از حیطه هوشیاری مان بیرون می مانند ؟
جواب ، ساده و در عین حال عمیق است ؛ انسان در سازمان روانی خود از فرایند هایی استفاده می کند که وی را از استرس ، اضطراب و ناراحتی دور نگه می دارد. این فرایندها که برای اولین بار توسط زیگموند فروید بصورت جداگانه و طبقه بندی شده مطرح شدند اصطلاحا مکانیزم های دفاعی گفته می شود که از معروف ترین و تاثیرگذارترین مفاهیم روانشناسی در قرن بیستم بوده است که تقریبا کم و بیش از طرف اکثر مکاتب روانشناسی مفاهیم پایه ای آن مورد قبول قرار گرفته است.

بر اساس این مکانیزم ها که معروف ترین و پایه ای ترین آنها مکانیزم سرکوب می باشد افکار و احساسات ناخوشایند آدمی به طور خودکار از حیطه هوشیاری وی به سرزمین ناهوشیار انتقال می یابد و ما در زندگی روزانه خود و در حیطه هوشیاری ، از وجود این احساسات آگاه نخواهیم بود. اما این موارد سرکوب شده به زندگی خود در مرزهای ناهوشیار ادامه می دهند و تأثیرات خود را در زندگی ما به جای می گذارند.
حال اگر این مکانیزم ها در سرکوب احساسات ناخوشایند و افکار تلخ به کار می افتند و آن احساساتی که ما را می آزارند در این فرایند به ظاهر فراموش می شوند . بدین صورت ما در بیان آگاهانه حقایق احساسی خود ناخواسته ناتوان می شویم و هم به خود و هم به شریک زندگی خود دروغ می گوییم و همین عدم بازگویی حقایق به تدریج روابط عاشقانه ما را از هم می پاشد.
حال باید ببینیم ما در این سرکوب احساسات چه لایه های را از حیطه هوشیاری خود می رانیم.

پنج لایه احساسات
فرض کنید در حال دعوا با همسر خود هستید و سخت به خشم آمده اید و او را به باد سرزنش گرفته اید و همه تقصیرات را متوجه او کرده اید . اما آیا تا به حال بی این موضوع فکر کرده اید که چرا شما خشمگین هستید ؟ جواب اکثر افراد این است که ایشان کار خطایی انجام داده است و مرا عصبانی کرده است. ولی جواب عمیق تری هم هست از زاویه ای دیگر :
ما در روابط میان فردی معمولا از کسانی خشمگین می شویم که به هر طریق برای ما مهم تر هستند. نکته جالبی است . لحظه ای تأمل کنید . اگر از همسر خود خشمگین هستید این خشم ، نشانه عشق و علاقه شماست به ایشان. شاید عجیب به نظر برسد ولی واقعیت دارد . در پس هر خشمی در زندگی زناشویی علاقه ای پنهان است.
احساسات ما نسبت به شریک عاطفی مان در پنج سطح طبقه بندی می شود :
1- خشم
2- آزردگی و غم
3- ترس و عدم امنیت
4- گناه و پشیمانی
5- عشق

شما می توانید این لایه ها به کوه یخی تشبیه کنید که قسمت اصلی آن در زیر آب قرار دارد و قسمت کمی از آن در معرض دید شما قرار دارد و این قسمت کوچک همان خشمی است که شما در حیطه آگاهی خود تجربه می کنید و چهار لایه بعدی در زیر آب و در خارج از حیطه هوشیاری قرار دارد.
ولی در واقع وقتی شما احساس خود را به صورت خشم ابراز می کنید چهار سطح دیگر احساسات نیز در سازمان روانی شما در حال فعالیتند ولی از حیطه هوشیاری و آگاهی شما خارجند و شما آنها را لمس نمی کنید. حال اگر همه این سطوح احساسات را لمس نکنید مسلما نمی توانید آنها را به طرف مقابلتان انتقال دهید و تبعات منفی این احساسات سرکوب شده در وجود شما باقی می ماند و در ابراز عشق و محبت شما به شریک زندگیتان خلل بزرگی ایجاد می شود.
فرض کنید همسر شما به نشانه قهر از منزل بیرون رفته است و شما بسیار خشمگین شده اید . اگر به دنبال راه حلی عملی و ماندگار برای حل مشکل و تحکیم روابط هستید باید هر پنج سطح احساسات خود را به همسرتان انتقال دهید :
« واقعا عصبانی شدم که رفتی ( خشم )
وقتی رفتی غمگین شدم ( آزردگی و غم )
می ترسیدم برنگردی ( ترس )
متأسفم که روز تولدت رو فراموش کردم ، عذر می خواهم ( گناه و پشیمانی )
من دوستت دارم ( عشق ) »

در این ابراز احساسات ، شما تمام پنج سطح احساسات خود را شناخته اید و آنرا تمام و کمال ابراز داشته اید . این گونه سخن گفتن ، همه مشکلات ، سوءتفاهم ها و درگیری ها را از بین می برد . زیرا شما عشق خود را ابراز کرده اید . جان گری نظریه پرداز معروف روابط زناشویی در این باره چنین می گوید :
« مشکل هنگامی پیش می آید که شما خشم و آزردگی خود را ابراز کرده و تمام حقیقت را نمی گویید و عشقی را که در زیر این احساسات نهفته است را نادیده گرفته و بیان نمی کنید.
درزیر تمام احساسات منفی ، عشق و میل به ارتباط نهفته است . تنها راه نشان دادن عشق و برملا ساختن آن این است که تمام احساسات دیگرمان که روی هم انباشته شده است را بیان داریم . »

در پایان کلام
اگر نتوانیم عواطف منفی خود را احساس کنیم ، کم کم قدرت درک و احساس عواطف مثبت را نیز از دست می دهیم . تغییر عادات در نحوه بیان خواسته ها و احساساتمان یکروزه میسر نمی شود و نیاز به انگیزه و ممارست دارد.
در اولین گام شناخت و پذیرش سایر ابعاد احساسات و تأثیر آنها بر روابط زناشویی بسیار مؤثر است.
در دومین گام، آگاهی و زیر نظر گرفتن نحوه بیان و محتوای گفتارمان در لحظات بحرانی و در زندگی روزانه در یک دوره زمانی مشخص بسیار ضروری است.
در سومین گام که همزمان با گام دوم باید اجرا شود ما می توانیم با اجرا و تمرین این نحوه بیان و گفتار در کنار تغییر نگرش هایمان به موفقیتی ماندگار در روابطمان دست پیدا کنیم.
در آخرین گام ، انتقال این اطلاعات به طرف مقابلمان و آشنا کردن وی با این نگرش ها و محتوای پنجگانه احساسات و نحوه بیان و تمرین عملی این روش ها با وی تکمیل کننده موفقیت ما خواهد بود.
 

 

 

 

نظرات 21 + ارسال نظر
لاری شنبه 21 دی‌ماه سال 1387 ساعت 02:14 ب.ظ

درود بر شما

بسیار جالب.دست مریزاد.
با اجازه شما رونوشت اونو با درج آدرس وبلاگ برای چند تن از دوستانم ای. میل کردم.
سپاسگزارم.

باسلام ودرود فراوان خدمت شما دوست عزیز

ازاینکه زحمت کشیدهاید ومارابه دوستانتان معرفی

کرده اید بسیارممنونم

موفق باشید .

فاطمه شنبه 21 دی‌ماه سال 1387 ساعت 03:28 ب.ظ http://www.weblord.blogfa.com

سلام
دوست عزیز
وب قشنگی داری
من طبق همیشه بهت سر میزنم
من هم با افتخار شما را لینک خواهم کرد
موفق باشی
آپم
بای[بوسه][قلب][گل]

علیک السلام خواهر

ازاینکه مارا لایق این همه محبن

میدانید بسیارممنونم

ماهم افتخارمیکنیم که شما را لینک نماییم

وبه خودمان میبالیم .

موفق باشید

سیدجلال شنبه 21 دی‌ماه سال 1387 ساعت 04:31 ب.ظ http://kolger.blogsky

سلام
خیلی مفیده
موفق باشی

علیک السلام سید عزیز

ازلطفتون بسیارممنونم

موفق باشید

مهری شنبه 21 دی‌ماه سال 1387 ساعت 05:21 ب.ظ http://www.mehrmanesh.blogfa.com

سلام دوست
خوشحالم که منم سوار اسبتون شدم و اومدم به این وبلاگ .
مطلب بسیار مفید و جالبی بود ممنونم اگه منو بی خبر نذارین.

علیک السلام سرور عزیزم

جای بسی افتخاره که میزبان افرادی مثل

شماهستیم.

چشم درصورت بروز بودن حتما خبرتان میکنیم .


موفق باشید .

سیریک شنبه 21 دی‌ماه سال 1387 ساعت 05:31 ب.ظ

دوستان عزیز دانشجو!
اساتید دانشگاه و محققین گرامی!
دست نگه دا رید!
بیخود زحمت درس و تحقیق را به خودتان ندهید و عمرتان را بیهوده تلف نکنید.
من یک راهی را پیدا کرده‌ام که برای نوشتن مقالات علمی دیگر لازم نیست مطالعه کنید و تحصیلات علمی داشته باشید.
برای این کار فقط کافی است شما به اندازه یک آدم دیپلم ردی سواد داشته باشید و البته یک دیکشنری جیبی فارسی به انگلیسی هم تهیه کرده باشید.
بر پایه این روش٬ این مهم نیست که شما چه مطلبی و با چه کیفیتی می‌نویسید بلکه مهمترین عامل تبدیل مطلب بی محتوای شما به یک مقاله علمی ناب٬ استفاده از کلمه‌های انگلیسی بصورت یک خط در میان در لابلای جملات نوشته شده است.
مثلا من یک مقاله علمی نوشته‌ام که برنده جایزه نوبل شده و چند سال است که از آن بعنوان ماخذ در دانشگاه هاروارد استفاده میشود و از روی آن به دانشجویان رشته‌های مختلف دیکته میگویند:

کوکب خانم زن (Woman) پاکیزه و تمیزی است. وقتی که میخواهد شیر (Milk) گاوش را بدوشد ابتدا دستانش را با آب(Water) و تاید می شوید و موهایش را خیس میکند و با گاز پیک نیک سشوار می‌کشد. دندان‌هایش را مسواک میزند و(And) چلمش را با آستینش پاک می‌نماید.
کوکب خانم همیشه روی دبه شیر را با(With) پارچه تمیزی می‌پوشاند تا مگس توی آن نیافتد و غرق نشود.
کوکب خانم زن خانه‌دار زرنگی است. هروقت یک(One) مینی بوس میهمان سرزده به خانه او میریزند٬ او (She) هول نمیشود و با شوهرش دعوا نمیکند تا برود از بیرون غذا بخرد بلکه فورا به لانه مرغها میرود و از زیر(Under) مرغها چند تا تخم مرغ درشت برمیدارد و با آنها(Those) نیمروی خوشمزه درست میکند و جلو میهمانها میگذارد.
کوکب خانم در(Door) فعالیتهای اجتماعی نیز فعال است و همیشه در راهپیمایی‌های روز (Day) قدس شرکت میکند و علیه جنایات رژیم صهیونیستی در نوار (Caset) غزه شعار میدهد.
کوکب خانم وبلاگ هم دارد و هرروز مطالب جالبی می‌نویسد.

گرچه سیریکی عزیز بی سلام شروع کرده اید

ولی من به شما سلام میکنم.

مطلب زیبایی را نوشته بوده اید خیلی قشنگ بود

من را به یاد دوم دبستان انداخت کوکب خانم زن با سلیقه ای

است ولی فکر کنم سلیقه ای شماازکوکب خانم بهتره باشد .

بهرجهت موفق باشید ....

جاسک نیوز شنبه 21 دی‌ماه سال 1387 ساعت 09:36 ب.ظ http://www.jasknews.blogfa.com

ممنون از حضور سبزتان
همیشه سبز باشید

گرچه بی سلام ولی ما به شما سلام میکنیم

آرزوی سبزوشاد وخرم بودن برایتان میکنم

موفق باشید

پرستو ارسطو یکشنبه 22 دی‌ماه سال 1387 ساعت 02:21 ب.ظ http://www.240552.blogfa.com

سپاسگزار م برای اسب تند رو که بدنبالم فرستادی

منتظر بودم عرقش خشک شود

با همین اسب جولانی توی وب ات دادم ولذت بردم از اینهم هشیاری وبیداری

و درک صحیحی که از احساس انسانی داری

با بی میلی بر میگردم ولی محبت کن نازنینم هر روز که آپ میشوی همین اسب را

دوباره دنبالم بفرستی میبوسمت

روز وشبت خوش


خواهرعزیزم وقتی نظرشمارا خوندم

واین همه محبت را ازطرفتان دیدم باورکنید خجالت زده شدم ...

وعرق شرم ریختم چون لایق این همه تعریف وتمجید نیستم .

اگر هروقت آپ کردم حتما خدمت خواهیم رسید...

اگرشما هم آپ کردید من رابی خبرنگذارید ...






موفق باشید

مریم یکشنبه 22 دی‌ماه سال 1387 ساعت 02:23 ب.ظ

سلام ؛
مطلب قشنگی بود
راستی داستان کوکب خانم عالی بود ..

علیک السلام

داستان کوکب خانم

زیباست دوستی لطف کردند

این رابرایمان فرستادند


....
موفق باشید

محمداراسته یکشنبه 22 دی‌ماه سال 1387 ساعت 06:05 ب.ظ

باسلام وارادت خدمت مدیرمحترم وبلاک آزادی اندیشه
لطف فرموده بودید وحال بنده پیرمرددرک نموده بودید واسبی بازین ولگام برایم فرستاده بودیدتا سواره خدمت برسم ودربحث خانوادگی باموضوع رفتار خوب وهمسرداری شرکت نمایم که هرچه نباشد صاحب چهار فرزند ونه نوه هستم واگر دردنیای مقاله هنری ندارم ودرنوشتن باعصا راه میروم ولی درسن سال سزد که وبلاک ازادی اندیشه بنده را برباره سوارکند وبه وبلاک ازادی اندیشه برساند که اگرهیچ هنری نداشته باشم باری درهرپست یک نظر داشته ام اگرکه ان نظرگره ازکارکسی باز نکرده باشدوبلاک زیبای شما که امروزه بافال خواجه حافظ وکف بینی وطالع بینی آراسته شده مارابیشتر به خود میکشاند وضمن مطالب زیبا واموختنی ان ازخواجه نیز فالی گرفته وبرسرگرمی مان افزوده میشوددوستی چندهفته قبل درنظری که داده بودندکمی به شما شک داشتند وانتظار گویا نداشتند که این وبلاک اگرخشک وبی روح باشد کسل کننده است وهنراهل فن اینترنت درهمین زیبائی هاست وهنر طراهان همین عکسهای متحرک وهمین سرگرمی هاهستند همین ساعه که جواب نظر شمارا مینویسم یک جلسه ئی بود درسالن روستای گروگ باهمین مضمون مقاله شما وسخن ران ان اقای دکتر درویشی که گویا ازتهران می ایند ودردرس دانشگاه پیام نورسیریک شرکت میکند ودرعلم خانواده استاد است ویک هفته پیش مهمان صدای خلیج فارس بوده اند ویک روز جلسه سخن رانی درباره همسر داری دربخش سیریک داشته اند ومجلس شان انگونه که شنیدم بسیار گرم است وخودم فرصت رفتن به ان جلسه راپیدانکردم بنده برای شماعزیزارزوی سلامت وپایداری وعزت دارم که ازپیرمردی مثل بنده جز دعای خیر کاری برنمی اید جزاکم الله خیرجزا

علیک السلام استاد ارجمند محمد آراسته

اولا ارزش وشخصیت شما بیش بیشترازاینه

که اسبی برایتان بفرستیم .باید خودمان خدمتتان

برسیم وازمحضرمبارکتان استفاده بنماییم ....

اسب نماد پیی نیست بلکه به نظر من شما

جوانید وجوانی هم به موی سیاه نیست بلکه

دل جوان وزنده است ...

خداوند سایه شمارازسرخانواده تان کم نکند

کاشکی ازمطالب دکتردرویشی چیزی برایمان

می نوشتید بسیارخوشحال مشدیم .


امیدوارم که خداوند دعای خیرتان درحق ما استجابت

نمایند ......

موفق باشید

محمد یکشنبه 22 دی‌ماه سال 1387 ساعت 09:38 ب.ظ http://www.chera2chera.blogfa.com

دوست عزیزسلام

بااین عنوان به روزم

عزاداری از دیدگاه قرآن

نام حسین را به بدنامی یاد نکنید؟

دیدگاه اسلام نسبت به مقولات حزن واندوه

باظالمین بجنگید نه همراه آنها باشید

علیک السلام

مقاله ای جالبیست

حتما خدمت خواهیم رسید .

موفق باشید

حسن سهولی دوشنبه 23 دی‌ماه سال 1387 ساعت 07:30 ق.ظ http://perzaletap.blogfa.com/

درود
مطالب وبلاگ شما خواندم
باز هم به شما سر می زنم
بدرود

ماهم به شمادرود وسلام میفرستیم

ممنون ازحضورتان موفق باشید .

یونس معروف نژاد دوشنبه 23 دی‌ماه سال 1387 ساعت 12:20 ب.ظ http://www.sepidemakus.blogfa.com

سلام دوست من
خواندم ممنون از لطف شما

علیک السلام

ممنون ازلطفتون

موفق باشید .

ابجی مریم دوشنبه 23 دی‌ماه سال 1387 ساعت 04:53 ب.ظ http://www.paiizee.blogfa.com

سلام جالب بود .استفاده کردم موفق باشید.

علیک السلام

ممنون از لطفتون

موفق باشید .

اسلام آنلاین سه‌شنبه 24 دی‌ماه سال 1387 ساعت 12:43 ق.ظ http://IslamOnline.Blogfa.Com


گامی دیگر در جهت تخریب مذاهب اسلامی، آخوندی بنام دانشمند.! بنیان گذار جنگ فرقه‌ای در ایران

برای دانلود ویدئوی اراجیف داشمند به آدرس زیر بروید:

http://islamonline.blogfa.com/post-30.aspx

موفق باشید

محمود-سوئد سه‌شنبه 24 دی‌ماه سال 1387 ساعت 10:24 ب.ظ

سلام محمد خوب
چشم عزیز

فقط کمی وقت میخوام پیداشون کنم

سلام به محمدی بزرگ برسون

علیک السلام

ممنون

موفقب باشید

خود خود مم پنج‌شنبه 26 دی‌ماه سال 1387 ساعت 08:35 ب.ظ http://borhan-20.blogfa.com

وب بی خود و بی محتوایی داری بهت تبریک

ممنون

هفته نامه پیام بهبهان یکشنبه 29 دی‌ماه سال 1387 ساعت 05:11 ق.ظ http://www.payambehbahan.blogfa.com

درود
یکی دو روزی از شروع به کار شبکه تلویزیونی بی سی پارسی می گذرد.خوب یا بد بودن این خبر شاید بحثی نباشد که در وبلاگ ما به آن بپردازیم اما چیزی که باعث شده ما به آن بپردازیم
ادامه مطلب در هفته نامه پیام بهبهان
خوشحال می شویم در بحث مان شرکت نمایید و نظرتان را برایمان بنویسید.
بدرود

ممنون
موفق باشید

پرستو ارسطو دوشنبه 30 دی‌ماه سال 1387 ساعت 10:18 ب.ظ http://240552.blogfa.com



خیلی منتظر اسبم ماندم تا روانه اش کنی که نکردی

منهم پای پیاده بی دعوت آمدم

وچه نکات جالبی فرا گرفتم

با درود وسپاس

ممنون ومتشکر

آل دوستین چهارشنبه 2 بهمن‌ماه سال 1387 ساعت 08:53 ب.ظ

سلام
خیلی مفیده وآموزنده دست شما دردنکند
موفق ومؤید باشید باشی

علیک السلام

موفقباشید

لاری جمعه 4 بهمن‌ماه سال 1387 ساعت 09:35 ق.ظ

سلام
با پوزش از باز گشت دوباره
این پاسخ هم در ارتباط با پاسخ قبلی در مورد ۵ نکته در باره عصبانیته که من فراموش کرده بودم بیاورم- به دلیل نبودن بخش ارسال نظر در آنجا پس از ارسال نظر قبلی- که البته علتش را نفهمیدم- ادامه آن را که هر دو بخش هائی از داستان طوطی و بازرگان مولانا هست اما در ادامه هم نیست اینجا نوشتم که در صورت امکان خواهش می کنم در ادامه پاسخ قبلی بیاید و اما ادامه آن:

نکته ای کان جست ناگه از زبان
همچو تیری دان که آن جست از کمان
وانگردد از ره آن تیر- ای پسر
بند باید کرد سیلی را ز سر
چون گذشت از سر- جهانی را گرفت
گر جهان ویران کند- نبود شگفت.

شرمنده ام.

علیک السلام ؛
بسیار زیبا نوشته بودید
ممنون ومتشکر
موفق باشید

محمد آرمیان پنج‌شنبه 10 بهمن‌ماه سال 1387 ساعت 03:21 ب.ظ http://www.watwajahi.blogspot.com

سلام دوست عزیز- توفیق بازدید وبلاگ بسیار قشنگ و مفید تان حاصل شد خوشحال شدم. دست تان درد نکند کار بسیار مثبتی دارید انجام میدهید موفق و موید باشید. انشاء الله بطور مستمر از آن استفاده خواهیم کرد.

علیک السلام ؛
خیلی ممنون از حضورتان
موفق باشید

ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد